Single N | Double A

Bonjour fellas! Thank you for your visit and do leave your footprint on my tagboard. *wink


Back to entry

About the owner

Lolipops






Facebook : Adiba
Twitter : Awatif
Blog owner : The Princess


FREEDOM FOR GAZA !!
Wednesday, 21 November 2012 | 6:07 pm | 0 comments

     "Sesungguhnya setiap mukmin itu bersaudara.." (49:10) 

     "Bandar Raya Gaza, 21 Nov 2012: Enam lagi penduduk Palestin terkorban dalam serangan di Gaza pagi semalam, selepas malam yang tenang buat kali pertama sejak serangan Israel tujuh hari lalu, kata jurucakap perkhidmatan ambulans. Penduduk Palestin membawa jenazah remaja, Osama Shehada yang terkorban dalam serangan di Kem Pelarian Nuseirat, Semenanjung Gaza, semalam.



     “Enam penduduk mati syahid dalam dua serbuan di kawasan Mughraqa di selatan Bandar Gaza dan yang ketiga terkorban di Beit Lahiya,” kata Adham Abu Selmiya. Beliau berkata, korban terbaru dikenali Abdel Rahman Hamed yang terbunuh di Safina dan Mohammed Badr yang terkorban dalam serangan di Deir al-Balah di tengah Gaza. Kematian terbaru meningkat angka kematian di pihak Palestin kepada 116 orang dengan mereka yang cedera lebih 920 orang."   Sumber :  ( Berita Harian )



  assalamualaikum semua. i'm back bebeh!

kebelakangan neh bila online fesbuk jea, home mesti penuh dgn status SAVE GAZA kan ? hope apa yang diorang tulis tu bukan semata-mata nak kejar hot stuff tapi dengan ikhlas mendoakan sahabat kita di Palestine. sebagai seorang Islam , diba turut rasa sedih bila tengok saudara seagama meninggal dalam keadaan yang mengayat hati. budak-budak diperlakukan macam nyamuk aedes , dibunuh dengan meriahnya. wtf man , huh ! 

so , pagi neh diba gagahkan diri yang kononnya busy untuk hapdet belog :) moga entry neh dapat membuka mata sesiapa sahaja yang datang melawat belog diba neh. 

basically , apa yang berlaku di Gaza sekarang neh ada kaitan dengan kepelbagaian kegagalan usaha oleh Israel dan AS dalam menjatuhkan kerajaan Hamas yang dipilih oleh rakyat. okeyy, enuff said ! ade aku kesah ke ape yang jadi dengan sistem politik hampa , wahai Israel ? yang aku kesah sekarang neh apehal si Israel nehh sesuka hati mak bapak diorang jea pegi bunuh and bom penduduk Palestine tu semua ? *AngryFace* bom yang digunakan bukan maen lagi. BOM PHOSPHORUS. kiranya bukan saja manga akan terkena kanser + mati katak , malah muka mangsa juga akan kelihatan seperti jenglot tua yang kena sunburn bila dihadiakan dgn bom tu >_< haishh , jahanam betul si Israel neh. grrrr ! marah nehh marah !

nahh , tengok neh !

wajah mangsa yang terkena White Phosphorus Bom.

mangsa tidak kira usia. kesian baby neh :'(

yang neh lagi sayu diba tengok :'( 

belum sempat lari dah terkena bom. bayangkan lahh perasaan si Bapa time tu :'(

hmm , ada satu video yang diba sempat tengok semalam . ya Allah , sedih sangat. menitis airmata nehh dengar bayi dan kanak-kanak meraung kesakitan dengan keadaan mereka yang lari lintang-pukang. seriusly , sedihh. WAHAI ISRAEL , HENTIKAN SEMUA INI !!!

Cerita Lama ^_^ | Cerita Baru ^_^